Kulturno društvo Cerkvenjak

Kulturno društvo Cerkvenjak (KUD Cerkvenjak) deluje že preko 100 let, pod tem imenom pa ga pomnimo od konca 2. svetovne vojne. Največjo prepoznavnost smo v zadnjem obdobju dosegli predvsem z našimi folklornimi plesalci, ki na različnih tekmovanjih žanjejo lepe uspehe, so pa tudi nepogrešljiv element vseh krajevnih proslav ter kulturnih dogodkov, svojo prepoznavnost pa gradijo tudi z nastopi po okoliških prireditvah.

Preberi več

Kulturno društvo Benedikt

Temeljno poslanstvo Kulturnega društva Benedikt je tudi danes in bo še naprej v posredovanju kulturnih vrednot širokim ljudskim množicam. Za uresničevanje tega pa so vedno potrebni kulturni zanesenjaki, ki jim ni žal časa za ustvarjalni nemir, izražen s poustvarjanjem zapuščin literarnih, glasbenih, likovnih in drugih veleumov na širnem polju kulture in omike.

Preberi več

Kulturno društvo Reciklaža

Na svetu je toliko različnih, zanimivih in blagoglasnih besed – zakaj potem neprivlačna, prežvečena in ničkolikokrat reciklirana beseda reciklaža? Čisto preprosto:

Preberi več

Kulturno turistično društvo Selce

Kulturno turistično društvo Selce je pričelo delovati v letu 2007. Cilj KTD Selce je: s  kulturo iskati in ohranjati identiteto posameznika in našega kraja. Se družiti, širiti dobro voljo, smeh, spoznanja in prijateljstva. Ohraniti naš domači jezik, ljudsko pesem, šege in navade.

Preberi več

Kulturno društvo MOL

 
f t g m

ZVEZA KULTURNIH DRUŠTEV SLOVENSKIH GORIC